طیورمرغ گوشتی

طرح توجیهی پرورش مرغ گوشتی pdf در سال ۹۷

طرح توجیهی پرورش مرغ گوشتی pdf در سال ۹۷
4.5 (90%) 2 votes

طرح توجیهی پرورش مرغ گوشتی سال ۹۷

امروزه پرورش مرغ گوشتی علاقه مندان زیادی پیدا کرده که دلیل اصلی آن میتواند سود فوق العاده حاصل از فروش مرغ های گوشتی باشد اما بدون اطلاعات اولیه و صحیح نمیتوان در این کسب و کار موفق شد از این رو باید از مشاورینی که در زمینه فعالیت میکنند کمک گرفت اما مشاورین نیز هزینه زیادی دریافت میکنند پس بهتر است از اطلاعات مجازی برای یادگیری استفاده کرد، بهترین منبع برای بالابردن اطلاعات کتاب‌ها، مقالات و طرح‌های توجیهی می‌باشد.

طرح توجیهی پرورش مرغ گوشتی pdf کمک میکند تا اطلاعات اولیه در رابطه با سرمایه لازم برای شروع، هزینه های جاری، سود، بازگشت سرمایه، نقطه سر به سر و… را به دست آورید.

پرورش مرغ گوشتی

معمولا نژادهای خاصی برای تولید گوشت پرورش داده میشوند، این جوجه ها رشد سریعی دارند و معمولا در ۵ تا ۷ هفته آماده کشتار میشوند، بعضی از نژادهای این جوجه ها نیز رشد آهسته دارند و تا ۱۴ هفته آماده کشتار میشوند که به جوجه های گوشتی معروف هستند.

معمولا پرورش دهندگان جوجه های یک روزه را از شرکت های واردکننده خریداری میکنند، سپس نگهداری میکنند تا به اندازه کشتار برسند. به عنوان مثال کشور افغانستان جوجه های یک روزه دو رگه گوشتی خود را از کشورهای همسایه مانند ایران و پاکستان خریداری میکند چون در افغانستان هیچ فارم پرورش مرغ وجود ندارد.

ارزش گوشت مرغ

گوشت از بهترین منابع تامین پروتئین میباشد و نیاز بازار برای عرضه گوشت بالاست به همین منظور با تولید گوشت میتوان نیاز بازار را برطرف کرد و موجب اشتغالزایی نیز شد.

یکی از دلایلی که قیمت گوشت در کشور بالا میرود این است که تولیدات بسیار پایین هستند به همین دلیل قیمت گوشت نیز افزایش پیدا میکند، پس فعالیت در این بخش به صرفه است چون مستقیما گوشت وارد بازار میشود، در ادامه مطلب نکات مهمی در رابطه با پرورش مرغ گوشتی و نحوه صحیح مدیریت سالن را آموزش خواهیم داد.

پرورش مرغ گوشتی

نگهداری مرغ های گوشتی

برای نگهداری مرغ های گوشتی  تنها باید از سالن استفاده کرد و نیازی به مکان بیرونی ندارد، معمولا جوجه های گوشتی برای ۳۵ تا ۵۰ روز در داخل سالن نگهداری میشوند و زمانی که به سن معینی رسیدند، آن ها را از سالن بیرون میاورند و به کشتارگاه ها انتقال میدهند. بعد از انتقال دوباره باید جوجه های یک روزه وارد سالن شوند اما قبل از آن باید عملیات پاک سازی و ضد عفونی انجام داد که اگر در بین جوجه های قبلی بیماری وجود داشت به جوجه هایی فعلی انتقال پیدا نکند.

پیشنهاد به مطالعه: طرح پرورش بلدرچین

تغذیه گله مرغ گوشتی

تغذیه و کیفیت آن نقش مهمی در رشد مرغ ها دارد، چون تغذیه پر مصرف ترین بخش مرغداری است باید به این موضوع توجه زیادی کرد. معمولا پرورش دهندگان از ۱ تا ۱۸ روزگی از یک نوع مخصوص برای جوجه های گوشتی استفاده میکنند و بعد از ۱۸ روزگی جیره غذایی تغییر میکند، تمامی جیره های غذایی به صورت برنامه ای و با استفاده از آسیاب و مخلوط میشود، همچنین در خانه نیز میتوان با استفاده از وسایل ساده هم عملیات مخلوط کردن را انجام داد اما بهتر است از آسیاب و مخلوط کن صنعتی استفاده کرد.

نوردهی در سالن

استفاده از برنامه نوردهی صحیح در طول دوره پرورش، میتوان رشد زیادی در مرغ ایجاد کند و باعث کنترل سن بلوغ جنسی نیز میشود، البته موارد بیشتری مانند نوع سالن، منطقه، فصل، وزن و… در بلوغ جنسی تاثیرگذار است.

با دانلود طرح توجیهی پرورش مرغ گوشتی سال ۹۷ از هزینه های جاری و میزان سود اطلاع پیدا کنید.

نکات مهم در رابطه با میزان نور

در طول پرورش به خصوص پس از هفته ۱۰ افزایش طول مدت و شدت روشنایی نقش زیادی تسریع بلوغ جنسی میشود.

در طول دوره پرورش طول مدت روشنایی و میزان شدت آن نباید فراموش شود چون تاثیر منفی میگذارد.

در سالن های باز، شدت نور در زمان کاهش عرض جغرافیایی کاهش می یابد، به صورتی که اگر عرض جغرافیایی بیشتر از ۴۰ درجه باشد، حداقل شدت نور مصنوعی باید ۴۰ لوکس باشد و اگر عرض جغرافیایی کمتر از ۴۰ درجه باشد، حداقل نور مصنوعی باید ۶۰ لوکس با طیف نوری زرد، نارنجی و قرمز باشد.

سالن پرورش مرغ

معمولا توصیه میشود عرض سالن ها بین ۱۲ تا ۱۶ متر باشد، در صورت اضافه شدن عرض باید وسط سالن باید تیرآهن های قوی تری استفاده کرد، سقف سالن ها نیز بسیار مهم است و با توجه به شرایط اقلیمی، شیوه معماری و مصالح موجود در منطقه ساخته میشود. معمولا سقف ها به صورت طاق قوسی، سوله، سقف صاف و خرپا با مطالحی مانند: آجر، ورق آهنی، ایرانیت سیمانی و بتوان ساخته میشود، میزان ارتفاع برای مرغداری های گوشتی در مناطق گرم ۲٫۶۰ تا ۲٫۸۰ و در هوای سرد بین ۲٫۲۰ تا ۲٫۴۰ میباشد.

 

پرورش مرغ گوشتی

 

تهویه سالن پرورش

تهویه به طور کلی با سه روش: طبیعی، مصنوعی با فشار منفی و مصنوعی با فشار مثبت انجام میگیرد. در روش تهویه طبیعی از دریچه های سقفی و پنجره ای در سالن استفاده میشود این روش معمولا برای سالن هایی مناسب است که عرض آنها کم است و در جریان دائم باد قرار دارند. تهویه مصنوعی با فشار منفی با استفاده از یک مکنده هوا میباشد که بر اثر خروج هوای سالن از یک طرف، هوا را از طرف دیگر وارد میکند. تهویه مصنوعی با فشار مثبت: در این روش از سیستم دمنده استفاده میشود و همچنین هواکش ها در معرض هوای آلوده که باعث استهلاک میشود، قرار ندارد.

پیشنهاد به مطالعه: طرح پرورش بوقلمون

بیماری نیوکاسل

یکی از بیماری های خطرناک طیور، بیماری نیوکاسل است که در صورت تشدید ویروس میتواند موجب مرگ مرغ ها شود، این مرض باعث تضعیف عملکرد سیستم تنفسی، عصبی و هاضمه مرغ ها نیز میشود از عوامل وجود این بیماری میتوان به کاهش تولید تخم، چرخیدن سر و گردن مرغ، اسهال، مردن نگهانی تعداد زیادی مرغ اشاره کرد.

نکات مهم در واکسینه کردن جوجه های گوشتی

  • هرگز از واکسن های تاریخ گذشته استفاده نکنید.
  • هیچوقت مرغ های بیمار را واکسینه نکنید، مخصوصا گله موردنیاز باید عاری از بیماری های تنفسی و CRD باشند.
  • بین دو نوبت واکسینه کردن، حداقل یک هفته فاصله باشد تا اظطراب ناشی از واکسن قبلی برطرف شود.
  • بعد از واکسینه کردن، بهتر است آب آشامیدنی به مدت ۲۴ ساعت اضافه شود.
  • واکسن های در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
  • تمام مرغ ها باید در یک جایگاه باید در زمان واکسینه شوند.

بزودی طرح توجیهی پرورش مرغ گوشتی در این قسمت افزوده میشود.

رتبه کاربران
  • میزان رتبه کاربران به مطلب
5
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
امتیاز نظرات 0 (0 امتیاز دهی)
برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال ارسال

دکمه بازگشت به بالا
بستن